Fokkerij

Fokmerries in eigendom T&J Stables
Begin jaren 90 is de basis gelegd voor de huidige fokkerij activiteiten van T&J Stables. Door zorgvuldige selectie zijn er op dit moment twee goede fokmerries in eigendom van T&J Stables:

  • De merrie Florennes B (Scandic x Ulft x Eclatant) heeft een predicaatrijke stamboom. Zij heeft twee zeer goede veulens van de keurhengst Jazz gegeven. Deze veulens lijken zeer veel belovend voor de dressuursport.
  • De merrie Helianthe B (Jazz x Ulft x Eclatant) wordt met ingang van 2017 ingezet voor de fokkerij.

Fokfaciliteiten voor cliënten
De fokkerij is een essentieeel onderdeel van T&J Stables. Ook voor haar klanten biedt T&J Stables haar klanten uitstekende faciliteiten op het gebied van geboortebegeleiding. T&J Stables beschikt over speciale merrie/veulen-boxen. In de boxen is dag en nacht camerabewaking aanwezig. Daarnaast krijgen de fokmerries in het laatste stadium van de dracht een geboortealarm op, zodat de medewerkers van T&J Stables op tijd worden gewaarschuwd om, zo nodig, assistentie te kunnen verlenen bij de geboorte van het veulen.

Paarden voortgekomen uit de fokmerries van T&J Stables

  • Arkle B (Jazz x Ulft x Eclatant; geboren in 2005) is in 2010 uitgekomen in de finale van de PAVO-cup en eindigde op een verdienstelijke tiende plaats. Onlangs is hij verkocht naar Amerika om daar zijn sportcarrière voort te zetten.
  • Coventry B (Johnson x Ulft x x Eclatant) wordt door  Valerie Uitterdijk uitgebracht in de dressuur op Z2-niveau.
  • Estrade B (Metall x Jetset D x Burggraaf) is vorig jaar verkocht naar Frankrijk waar zij zal worden uitgebracht in de springsport.
  • Zeldzaam B (Rousseau x Elcaro) is op ZZ Zwaar-niveau uitgebracht door Theo Hanzon.
  • Finistere 29B (Metall x Jetset D x Burggraaf) zal binnenkort in de dressuur worden uitgebracht op Z-niveau.
  • IQ B (Metall x Jetset D x Burggraaf) wordt op dit moment zadelmak gemaakt.

Op dit moment wordt IQ B (Metall x Jetset D x Burggraaf) beleerd en getraind om daarna zijn weg in de sport te gaan vinden.
In de opfok staan nog enkele veel belovende jonge paarden, die zich de komende jaren zullen bewijzen.